pondelok 31. augusta 2015

Shinkansenmi cez celé Japonsko: Kyoto – Osaka za 14 minút

Neskutočné Japonsko 1. - 16. júla (9 dielov)


15. júla
Zobudíme sa na strašný hic a priame svetlo asi o piatej ráno. Fuj, páli nám slnko do izby. Ja ešte zaspím, ale Filip ide kúpiť fľašky saké. Vráti sa, zbalíme sa a zas necháme veci na  recepcii. Ideme do Osaky na výlet, shinkansenom za štrnásť minút (cca 55 km). Na kávu. Na kávu do Osaky.
Rezervujeme si lístky na vlak a potom rovno aj na večer do Nagoye, aby sme stihli na letisko v dobrom čase. A ideme do obchoďáku. Nájdeme pekáreň, majú aj ochutnávky rôznych chuťoviek. Dám si koláčik: „Danish heart“. Mňam, musíme si kúpiť. Čokoládové croissantové cesto so slanou praženou mandľou. Mňam. Urobíme nákup a kávu a už sedíme vo vlaku. Musíme to stihnúť zjesť a vypiť za necelú štvrťhodinku. A už sme tam. Prevezieme sa ešte vlakom na hlavnú stanicu do centra. Celkom pekné mesto, také iné. Akoby novšie. Veľa presklených budov. Ale hneď pri stanici aj veľká fontána, rozľahlé námestie, ale aj úzke ulice, plno ľudí, obchody, veľa zelene. Prejdeme sa do shopping centra, a Filip nájde GAP, druhý pokus. Strávime tam nejaký čas a aj peniaze. Heh. Prejdeme sa ešte do mesta, ale je tam teplo, tak hľadáme tiene. Pokukáme ešte nejaké obchody a je čas ísť späť. Za chvíľu sme v Kyote.
A teraz tá „funny part“. Ideme po batohy a späť s nimi. Pešo. Sparno a hic nám cestu neuľahčujú. Fučíme a potíme sa. Cestou hľadáme tienistú stranu chodníka. Konečne sme na stanici. Lúčime sa s mestom. Neprinieslo to, čo sme očakávali. Možno skôr prvé sklamanie v Japonsku. Ani nijaké špecifické chrámy ani záhrady, taký nemastný neslaný pocit. Možno by to chcelo viac času a objavovania (a menej slnka a stupňov).
  

Kyoto - Osaka za 14 minút

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára